Sunday, March 13, 2011

~ Cerita KLIA + JPA + MESIR ~


"Alkisah tersebutla kisah Sang Kancil berjalan2......"(lupa dah) hehe.. ingat tak dialog cerita ape tu? haa betul2, cerita pendekar bujang lapok.. "Sudin baca bunyi Arab, Ajis baca bunyi syair, Ramlee baca takde bunyi" haha.. Cerita2 Allahyarham Tan Sri P.Ramlee ni kalau tengok banyak kali pun tak kan pernah jemu, walaupun dah hafal jalan cerita and dialog dia..kan2? Siapa setuju, sila angkat tangan macam saya..(sambil goyang2kan tangan)... ahaks..

ok2, enough setakat tu je untuk flashback and dialog2.. Sebenarnya nak cerita pasal tajuk kat atas tu.. Terpesong jauh sungguh Shikin nih.. ish3.. =p

Actually, hari Selasa yang lalu my dear cousin telah di panggil balik ke Mesir bagi meneruskan pengajian beliau yang telahpun tertangguh akibat rusuhan yang berlaku kat sana.. (pergghh ayat skema jer) so dengan sedih hatinya saya telah menghantar beliau ke KLIA (macam aku jer yang drive). Kami berempat (Ibu, Along & Alin) g KLIA, jumpa dia kat sana jer.

Hari tu adalah hari bagi semua pelajar tajaan JPA dihantar pulang ke Mesir. Bayangkanlah betapa ramainya orang kat KLIA hari tu. Yang ramai2 tu kebanyakannya semua Imam Muda, ter'cair' sekejap aku kat situ. ngeee.. Flight supposed pukul 5.30 pagi, tapi diorang semua ni kena berkumpul pukul 10.00 malam untuk proses penyerahan tiket (tiket free dari kerajaan negeri) dan passport, check-in lagi. Kitorang yang menghantar jer nih dah ada kat KLIA tu sebelum kul 10 lagi okeh. Semangat mengalahkan orang yang nak fly.. haha..

Semangat ke sedih? huhu.. Agak sedih juga sebab dah takde 'cikgu drive' and 'co-pilot' yang selalu teman aku time driving..sob3.. Siap bagitau lagi, 'ok sekarang masuk gear 2'. ahaks.. Ikah, akak lum pass parking and nek bukit kat metro tuh. Camne nih? ngeee...

Dia di panggil balik tu pun tak expect. Sebabnya kalau ikutkan berita2 yang boleh dipercayai, pelajar2 Mesir nih balik dalam 12/13 hb camtu. Tiba2 dia kena balik 8 hb tu. Dahlah JPA bagitahu pun hari yang sama juga. Hari Selasa tu nak balik, hari Selasa tu jugak lah diorang diberitahu. Tak nak kelam kabut pulak nak ngemas bag baju sume tu kan? Kesian kat korang..heee..

oh lupa nak cerita pasal gambar.. Yang di tengah2 tu adalah mangsanya.. =p Time tu kitorang just duduk2 sambil tunggu dia kena panggil untuk ambil tiket. Muka masing2 dah ngantuk, mata pun sepet2 jer.. (ye ke?) Dalam 12 lebih tu tiket dah dibagi2.. then after dia dapat tiket and da jumpa rakan2 seperjuangan semua, kitorang pun kembali ke rumah masing2.. Kalau aku sorang je yang datang, boleh jer nak tunggu sampai dia masuk. Tapi disebabkan Ibu ngan Along kerja esoknya, so kenalah balik awal. Maklang ngan Paklang pun balik sekali, tapi lain destinasi.. heee.

Eh, terpanjang pulak entry nih. =p Sekarang ni pun Ikah dah selamat sampai Mesir. Tak tau lah dah start class ke belum tu. Dia cakap tuan rumah suka sangat dorang da balik.. (suka sebab dapat duit sewa) haha.. Sabor je lah.. =p Okeh, sampai sini jer cerita KLIA + JPA + Mesir.. Jumpa lagi di next entry..

See ya!

4 comments:

nurul atiqah mohd azman said...

okeyh, blog kak lang makin lawa...ni y tercabar neh...hehe

terpaksa la pggil pak ngah ganti ikah jadi cgu drive eh...hahak...

nnti balik kak lang lak bwk ikah jejalan...tak sbr nak balikkkkkk...*errr, bru seminggu kot dah homesick..pe citerrr...

nur ashikin said...

mkin lawa ke? mne de, biasa2 jer nih.. heee..*blushin* =p

erk pak ngah? xpe la, tnggu ikah blik jer.. huhu.. eh, td akak drive g ptrajaya ngan alin tau.. =) (bngga sket) (O_O)

no problem, leyh jer.. ckp jer nk g mne.. Mid? ts? Pavi? tp nek train la.. kehkehkeh..

ntahnye, bru smnggu da homesick.. msti rndu kt akk la tu kn? ceceyh.. =p

nurul atiqah mohd azman said...

wow...watpe g putrajaya???...eleh, putrajaya jln lengang..bleyh la ckp...huhuk....

rindu kat keta kancil along..haha..

nur ashikin said...

sje jenjalan jer, tmpt lengang la best jenjalan.. huhu.. b4 tu ktorang g warta, pstu g serdang.. best2.. =p

kancil tu pn rndu kt ikah.. kikiki.. =p