Thursday, December 31, 2009

~ Selamat Tahun Baru - 2010 ~


~~ another Day, another Month, another Year, another Smile, another Tear, but there will never be another You..
May Lovely, Happy Times decorates this time of the Season.
May Warm, Special Memories brighten your New Year...~~
this will be the last entry for this year...
goodbye 2009 and welcome 2010!!

Monday, December 28, 2009

~ Never Cry for Any Relation ~


Once, there was a gurl, who was in love with a guy.
He wasn't the most handsome and Rocking but for her,

he was everything.

She used to dream about him,
about spending the rest of life with him.

Her friends told her,
"why do you dream so much about him,
when you don't even know if he loves you or not?
First tell him your feelings,
and get to know if he likes you or not".
She felt that was the right way.

The guy knew that this gurl loves him.
One day when she proposed, he rejected her.

Her friends thought she would take
wrong decision and ruin her life.
To their surprise, she was not depressed.
When they asked her how was it that she is not sad,
she replied, "'why should I feel bad?
I lost one who never loved me &
he lost the one who really loved and cared for him.

" NEVER CRY FOR ANY RELATION IN LIFE
BECAUSE FOR THE ONE WHOM YOU CRY
DOES NOT DESERVE YOUR TEARS AND
THE ONE WHO DESERVES
WILL NEVER LET YOU CRY...!!!

never cry for any relation...i think i'm not.. no more tears, no need to cry.

Wednesday, December 23, 2009

~ Tuhan Beri Aku Cinta ~


Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada dihati ini
Di jiwa ini...hampa

Ku bertemu sang Adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cubaan hidup
Seakan aku hina...

Tuhan berikanlah aku cinta...
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang Mu
Biarkanlah aku punya cinta...

Tuhan berikanlah aku cinta...
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal Mu
TUHAN BERI AKU CINTA....
Lagu yang sangat menyentuh perasaanku, sampai bisa buat aku menangis lorh.. huhu.. Hayati liriknya, nikmati lagunya dan mari nyanyi bersama.. =) as usual, kena download sendiri la ye.. hehehe..
OST Ketika Cinta Bertasbih by Habiburrahman El Shirazy, Tuhan Beri Aku Cinta was sang by Ayusitha..

Friday, December 18, 2009

~ wedding and engagements ~

wedding and engagements? who? me? when? where? huhuhu.. just joking.. =p few of my diploma's friends has change their status from 'single' to 'not available'.. hehe.. congratulations to them.. =)

my roomate @ acik : shu and mad(fiance) on their engagement day - 12 December 2009.
my roomate @ along : Dora and Aimi(fiance) on their engagement day.

my classmate : bad and hadi(husband) on their wedding day

one has taken, other three still waiting..hahaha.. =p (ina, bad, emy n ekin)

~ Salam Maal Hijrah 1431H ~


Ya Allah, seketika di akhir tahun ini, InsyaALLAH muncul tahun baru yang ceria. Engkau muliakan dan sayangi mereka yang disekelilingku, ampuni dosa mereka, berkati keluarga mereka, sihatkan tubuh badan mereka, limpahkan rezeki mereka, jauhkan daripada fitnah, penganiayaan dan penghinaan, bahagiakan kehidupan mereka, suburkan benih keimanan dengan penuh rasa kasih sayang serta taqwa tanpa keraguanMu. Makbulkan dan berkati cita2 mereka yang murni. Amin Ya Rabbal Alamin..


Selamat Menyambut Maal Hijrah kepada rakan2ku sekalian.. =) Semoga azam tahun baru ini tercapai hendaknya, InsyaALLAH..

Thursday, December 10, 2009

snap!...snap!... =)

As requested by miss atiqah, i've uploaded a few pictures after hari raya aidiladha ari tu.. tahun ni just sekor lembu jer yg jadi korban kt umah opah.. The others 6 di korbankan kat belakang masjid.. so, x berapa nak meriah sangat la 1st raya ari tu.. and plus, family mak lang x balik coz beraya kat banting jer.. lagi la kurang rasa kemeriahannya.. apa2pun, yg penting ialah penghayatan kita terhadap erti sebenar 'korban' tu tau.. =) ok lah, selamat menjamu selera dgn rendang opah kt bwh ni ye.. hehehe.. i know, mesti da rmai yg telan air liur ni ek? i'm so sory, i can't help.. huhuhu... =p

tu dia, pengacau rendang yg pertama (azizan) sblm 'retired'.. hehe..
ni kira da masuk sesi kedua, sbb warna dia pn da bertukar..

ok, ni plk second pengacau rendang.. mmg kena kacau pn sbb die jg yg nk bwk balik sabah tu..

abis cte pasal rendang,dh2 blh lap air liur yg meleleh tu..ish3.. ngeee.. =p
ni da msuk cte kt Lcct plk.. hantar abang balik sabah.. tgk tu, ibu da rse sayu jer nk bg anak bujang dia balik sabah..

mereka2 yg turut serta dlm p'hantaran ke Lcct.. yg nk balik sabah sorang jer, tp yg hntar ade la dlm 3 kereta.. huhu.. *nasihat kpd abang sy, jgn rjin sgt balik tau.. =p gurau jer..

peace..kak ila, sheera, busu, ada, alin n kak fifie.. me? kne jd camerawoman.. huhu..

sesi salam2 n cium2, tp kali ni x de sesi air mata lg ye.. hehe..

tgk tu, ceria jer muka org nk balik sabah..siap bwk bekal rendang lg tu.. huhu..

duk minum2 n makan2 sblm berangkat..

ni pn same tp plus sesi soal jawab ckit..

this side ialah sesi b'gambar dan makan2 jer..plus gossip ckit kot.. huhu..

kak fifie t'snyum lebar nmpk, tp dlm hati siapa yg tau? hmmm... b'sabar ye..

ok, ni otw nk g Lcct..seharusnya b'gmbr dlu.. hehe..

ni plk kt pejabat agama..amik ibu dulu before ke Lcct.. pndai btl dorg ni b'lakon ek..

ni bkn lakonan tau.. hehehe.. mcm tgh tnggu seseorang la plk ek? =p

again... huhu.. layan kn je.. kikiki..

ni pn same jg, layan kn jer la.. =p

time ni ibu baru lps masak2 smpena raya haji kt pejabat.. ada la dpt dging korban ckit tu..

this is my adik, adleena..wif her new handphone.. suka la tu.. huhu..

Wednesday, December 9, 2009

it's begin...


erm what i want to do right now?






guess what?







come on....








really want to know?









i really want to learn and speak in eglish.. someone challenged me and i'll prove it that i can..

chaiyok2 Shikin!! you know you can do it.. yep. =)


p/s: sorry, i've very broken english..huhuhu...

anyone want learn wif me? hmmm? no one? huhu..

no worries, i'll learn it by myself.. =)

Monday, December 7, 2009

~ Kenduri Kahwin ~

hmm tak nak cerita panjang, just nak show kat korang semua picture2 yang sempat di ambil semasa kenduri kahwin Acik aritu.. tapi gambar pengantin takde ye.. hehehe.. silalah tatap gambar2 di bawah ni.. enjoy.. =)

huhu..pembukaan jer dah gmbr i dgn baby mira ni.. hehehe.. geram sangat kt dia tau.. =)

fyi, baby mira ni hanya tertarik pada blackberry je ye.. high taste betul budak kecik ni ek.. hehe..
shayang die... bila lagi la nk ada baby sendiri ni ae.. huhu..(berangan jp) =p
baby mira and me again.. huhu...

mira wt muka pelik jer tu? huhu..

kak ila, me and mira.. baik baby ni tau, tak banyak kerenah plus comey plk tu... kn2?

mira dah dikembalikan kepada 'papa' dia.. sebab dia da mntak 'something' yg i x blh bg.. huhuwaaaawaa... sory ye sayang..

ok, ni karoke session.. my auntie and abg ajoy perform lgu 'jangan pisahkan'.. rugi x dgr tau.. hehe..

pak long and kak ila.. anak beranak.. =)

mak cik dan anak buah..

along, alin and sepupuku.. inilah tmpat kami b'kumpul..all gurls ok.. =)

makan time.. faris makan smpai 3 pinggan tu.. ish2, dasyat2.. huhu..

kamilah pemeriah majlis.. =p cantik jer susunan die ek.. good job gurls.. hehe..

baru sampai, amik gambar dlu.. hehe..

penghias meja utama pengantin.. =)

tu dia juadah yg telah siap di hiaskan.. kami tolong bwk kn jer.. =p

ibu malu nak pandang camera...huhuhu..

after makan, bagi chance orang lain pula nak duduk.. =)

yeay, makan2 time again..nyum2.. sedap lauk die (nasi minyak, rendang daging, ayam masak merah, ikan masin, sambal belacan) tu je yg saya makan..tu je, ok.. hehe..

kamilah yg menghias meja makan pengantin ni.. lalalala...~ (actually tlg susunkan lauk tu jer..) =p

Thursday, December 3, 2009

~ Chaiyok..chaiyok and Good Luck.. =) ~

Spm tak habis lagi korang dah grad ke? congrates2.. huhu..


Ellow, hye and holla to all my followers and readers...huhu.. xiexie ni, sebab sudi mengikuti perkembangan blog ku ini... terharu sungguh rasanya.. =)

Apa-apa pun, entry ni adalah untuk mengucapkan Selamat Maju Jaya, Good Luck, Gambate, Chaiyok, erm apa lagi ye...? dan seangkatan dengan makna tu la kan.. hehe.. diucapkan kepada my adik dan rakan2nya serta kepada pembaca/akak or abang anda/adik2 anda/saudara mara anda dan sesiapa yang sedang menduduki peperiksaan SPM tahun ini.. ramainya..huhu.. walaupun SPM tinggal lagi 2 minggu je nak habis, but i still want to wish to all of you supaya dapat buat yang terbaik dan memperoleh keputusan yang cemerlang.. insyaALLAH.. =) yakinlah pada diri anda sendiri dan lakukan yang terbaik.. orite? Good gurl.. hehe..

Senarai nama yang mengambil SPM tahun ini:
(mana yang tertinggal tu, harap dimaafkan ye)

:: Shuhada @ Shuddy ::
:: Khairunnisa @ Nisa ::
:: Riesya ::
:: Shahira @ Cera ::
:: Farah ::
:: Hanisah @ Amoy ::
:: Syazana ::
:: Nabihah ::
:: Amirah ::
:: Shuib ::
(ni je yang saya tau..huhu..)

Saturday, November 28, 2009

~ Kajian Mengenai Bulan Kelahiran dan Sikap Anda # 2 ~ (Finale)

Julai
  • Sangat suka didamping.
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
  • Agak pendiam kecuali dirangsang.
  • Ada harga dan maruah diri.
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
  • Sangat menjaga hati orang lain.
  • Sangat peramah.
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
  • Berjiwa sentimental.
  • Jarang berdendam.
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
  • Tidak suka benda remeh-temeh.
  • Membimbing cara fizikal dan mental.
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi.
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.
  • Tinggi daya simpati.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
  • Mudah dan rajin belajar.
  • Suka muhasabah diri.
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
  • Suka mendiamkan diri.
  • Suka duduk di rumah.
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
  • Tidak agresif kecuali terpaksa.
  • Lemah dari segi kesihatan perut.
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
  • Minta disayangi.
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
  • Terlalu mengambil berat.
  • Rajin dalam membuat kerja.

Ogos

  • Suka berlawak.
  • Mudah tertawan padanya.
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
  • Berani dan tidak tahu takut.
  • Orangnyan agak tegas dan bersikap kepimpinan.
  • Pandai memujuk orang lain.
  • Terlalu pemurah dan bersikap ego.
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi.
  • Dahagakan pujian.
  • Semangat juang yang luar biasa.
  • Cepat marah apabila cakapnya dilawan.
  • Sangat cemburu.
  • Daya pemerhatian yang tajam dan teliti.
  • Cepat berfikir dan fikiran yang berdikari.
  • Suka memimpin dan dipimpin.
  • Sifat suka berangan.
  • Berbakat dalam seni lukis, hiburan dan silat.
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
  • Belajar untuk bertenang.
  • Sikap kelam kabut.
  • Romantik, pengasih dan penyayang.
  • Suka mencari kawan.

September

  • Sangat bersopan santun dan bertolak ansur.
  • Sangat cermat, teliti dan teratur.
  • Suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik.
  • Pendiam tapi pandai bercakap.
  • Sikap sanagat cool, sangat baik dan mudah simpati.
  • Sangat perihatin dan terperinci, amanah, setia dan jujur.
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
  • Sangat sensitif yang tidak diketahui.
  • Seorang yang banyak berfikir.
  • Otak bijak dan mudah belajar.
  • Suka mencari maklumat.
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Mudah memahami orang lain dan menyimpan rahsia.
  • Suka sukan, hiburan dan melancong.
  • Kurang menunjukkan perasaannya.
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan.
  • Terlalu memilih pasangan.
  • Sukakan benda yang luas.
  • Bersistematik.

Oktober

  • Suka berbual.
  • Suka orang yang sayang padanya.
  • Suka ambil jalan tengah.
  • Sangat menawan dan sopan santun.
  • Kecantikan luar dan dalam.
  • Tidak pandai berbohong dan berpura-pura.
  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
  • Sentiasa berkawan.
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  • Cepat marah.
  • Macam pentingkan diri sendiri.
  • Tidak menolong orang kecuali diminta.
  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
  • Tidak suka terima pandangan orang lain.
  • Emosi yang mudah terusik.
  • Suka berangan dan pandai bercakap.
  • Emosi yang kelam kabut.
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
  • Suka melancong, bidang sastera dan seni.
  • Pengasih, penyayang dan lemah lembut.
  • Romantik dalam percintaan.
  • Mudah terusik hati dan cemburu.
  • Ambil berat tentang orang lain.
  • Suka kegiatan luar.
  • Seorang yang adil.
  • Boros dan mudah dipengaruhi persekitaran.
  • Mudah patah semangat.

November

  • Banyak idea dalam perkara.
  • Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
  • Berfikiran kehadapan, unik dan bijak.
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
  • Sesuai jadi seorang doktor.
  • Cermat dan teliti.
  • Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
  • Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
  • Terlalu degil dan keras hati.
  • Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
  • Tak suka marah kecuali digugat.
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain.
  • Pandai muhasabah diri.
  • Cara berfikir yang lain dari orang lain.
  • Otak yang sangat tajam.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Tidak hargai pujian.
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang tinggi apabila berkehendak sesuatu.
  • Badan yang sasa.
  • Kasih sayang dan emosi yang mendalam.
  • Romantik.
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
  • Suka duduk di rumah.
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.

Disember

  • Sangat setia dan pemurah.
  • Bersifat patriotik.
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
  • Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
  • Seronok bila didampingi.
  • Suka bercampur dengan orang.
  • Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
  • Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
  • Tidak pandai berpura-pura.
  • Cepat marah.
  • Perangai yang mudah berubah-ubah.
  • Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
  • Benci pada kongkongan.
  • Suka berlawak.
  • Berfikiran logik.

Tuesday, November 24, 2009

~ Kajian Mengenai Bulan Kelahiran dan Sikap Anda # 1 ~

JANUARI

  • Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan di didik.
  • Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
  • Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
  • Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
  • Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
  • Pandai mengambil hati orang lain.
  • Pendiam kecuali telah dirangsang.
  • Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
  • Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
  • Cukup sayang pada kanak-kanak.
  • Suka duduk di rumah.
  • Setia pada segala-galanya.
  • Perlu belajar kemahiran bersosial.
  • Sifat cemburu yang sangat tinggi.

FEBRUARI

  • Berfikiran abstrak.
  • Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
  • Bijak dan pintar.
  • Berpewatakan yang mudah berubah.
  • Mudah menawan orang lain.
  • Agak pendiam, pemalu dan rendah diri.
  • Jujur dan setia pada segalanya.
  • Keras hati untuk mencapai matlamat.
  • Tidak suka dikongkong dan mudah memberontak apabila dikongkong.
  • Suka kegiatan yang lasak
  • Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
  • Mudah mempamerkan marahnya.
  • Tidak suka benda yang remeh-temeh.
  • Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
  • Sangat berani.
  • Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka hiburan, benda yang bersifat seni dan sukan.
  • Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
  • Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
  • Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
  • Belajar untuk mempamerkan emosi.

Mac

  • Berpesonaliti menarik dan menawan.
  • Mudah didampingi.
  • Sangat pemalu dan pemendam rasa.
  • Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
  • Suka pada kedamaian.
  • Sangat peka pada orang lain.
  • Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah.
  • Tahu membalas dan mengenang budi.
  • Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
  • Suka berangan-angan.
  • Suka melancong.
  • Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
  • Kelam kabut dalam memilih pasangan.
  • Suka dengan hiasan rumahtangga.
  • Punya bakat seni dalam bidang muzik.
  • Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
  • Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan.

April

  • Sangat aktif dan dinamik
  • Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
  • Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
  • Punya daya mental yang sangat kuat.
  • Suka diberi perhatian.
  • Sangat diplomatik (pandai memujuk)
  • Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
  • Sangat berani dan tiada perasaan takut.
  • Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
  • Emosi cepat terusik.
  • Cuba kawal perasaan.
  • Kecenderungan bersifat pendendam.
  • Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
  • Kuat daya ingatan.
  • Gerak hati yang sangat kuat.
  • Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
  • Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
  • Sangat cemburu dan terlalu cemburu.

Mei

  • Keras hati dan tegas.
  • Kuat semangat dan bermotivasi tinggi.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Mudah marah apabila tidak dikawal.
  • Pandai menarik hati dan perhatian orang lain.
  • Perasaan yang amat mendalam.
  • Cantik dari segi mental dan fizikal.
  • Tidak perlu dimotivasikan.
  • Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
  • Mudah dipujuk.
  • Bersikap sistematik (otak kiri)
  • Suka berangan dan agak boros.
  • Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
  • Bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit.
  • Daya khayalan yang tinggi.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Pandai berdebat.
  • Fizikal yang baik.
  • Kelemahan sistem pernafasan.
  • Suka sastera, seni dan muzik serta melancong.
  • Tidak berapa suka duduk di rumah.
  • Tidak boleh duduk diam.
  • Tidak punya ramai anak.
  • Rajin dan bersemangat tinggi.

Jun

  • Berfikiran jauh dan berwawasan.
  • Mudah ditawan kerana sikap baik.
  • Berperangai lemah lembut.
  • Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  • Idea yang terlalu banyak di kepala.
  • Bersikap sensitif.
  • Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir)
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  • Bersikap suka menangguh-nangguh.
  • Bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik.
  • Cepat marah dan cepat sejuk.
  • Suka bercakap dan berdebat.
  • Suka buat lawak dan bergurau.
  • Otaknya cerdas berangan-angan.
  • Mudah berkawan dan pandai berkawan.
  • Seorang yang sangat tertib.
  • Pandai mempamerkan sikap.
  • Mudah kena selsema dan kecil hati.
  • Cepat rasa bosan.
  • Sikap terlalu memilih dan cerewet.
  • Kurang mempamerkan perasaan.
  • Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  • Suka pada barang yang berjenama dan berkemas.
  • Mudah menjadi eksekutif.
  • Kedegilan yang tidak terkawal.
  • Sesiapa yang memuji dianggap musuh, siapa yang menegur dianggap kawan.

Sunday, November 22, 2009

~ Wonderful Tonight by Eric Clapton ~

video
It's late in the evening;
she's wondering what clothes to wear.
She puts on her make-up
and brushes her long blonde hair.
And then she asks me, "Do I look all right?"
And I say, "Yes, you look wonderful tonight."

We go to a party and everyone turns to see
This beautiful lady that's walking around with me.
And then she asks me, "Do you feel all right?"
And I say, "Yes, I feel wonderful tonight."

I feel wonderful because I see
The love light in your eyes.
And the wonder of it all
Is that you just don't realize how much I love you.
It's time to go home now
and I've got an aching head,
So I give her the car keys
and she helps me to bed.
And then I tell her,
as I turn out the light,
I say, "My darling, you were wonderful tonight.
Oh my darling, you were wonderful tonight."

i loved this song.. =) hope all of you will enjoy the video and also the lyric.. hehe..

let's sing together...~~lalalalala...lalalala...~~ =p

Thursday, November 19, 2009

~ Alhamdulillah... ~

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah ke hadrat Illahi di atas kejayaan dan kecemerlangan adik ku tersayang.. =) Alhamdulillah my beloved lil sis berjaya di dalam peperiksaan UPSR dan PSRA baru2 ini.. Keputusan yang di perolehi ialah Mumtaz untuk PSRA dan 5A untuk UPSR.. I'm proud with you and congratulations.. =) Berita masih panas nih, sebab dia baru je dapat keputusan UPSR pagi tadi.. hehehe.. up to date betul blog nih..(puji diri sendiri) =p
So, kami sekeluarga bercadang untuk menghantar Alin ke sekolah berasrama penuh.. Kenalah belajar berdikari ye adikku.. huhuhu.. =p
Hmm... i'm too excited dan sekarang tengah fikir2 nak bagi present apa kat dia ni.. erm, any suggestions?

Tuesday, November 17, 2009

~ HLOVATE ~

Untuk entry kali ni, saya ingin berkongsi 2 buah novel kegemaran (Rooftop Rant dan aA + bB) dengan pembaca semua.. =)
Kedua2 novel ni di tulis oleh HLOVATE dan saya memberikan 5 bintang.. Jalan cerita dan penggunaan ayat yang sangat simple dan mudah di fahami.. Actually, HLOVATE ada menghasilkan 3 lagi novel yang bertajuk [tunas], Gurindam Jiwa dan 5 tahun 5 bulan, tapi saya belum berkesempatan untuk membeli novel2 tersebut.. Siapa2 yang dah baca tu, sila2 beri komen dan pendapat anda di sini ye.. Mekacih.. hehe.. =)
Di bawah terdapat sedikit sinopsis mengenai novel tersebut.. Selamat membaca.. =)
aA + bB
cinta itu, jatuh dari langit atau jatuh dari hati? ~ Addin
Inilah... sebuah kisah perjalanan;
perjalanan bersama masa;
perjalanan cerita aA + bB.
Semua orang belajar, semua orang membesar;
tetapi tidak semua orang menjadi dewasa.
Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.
Addin mengemukakan teorinya begini:
  • a. membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah suatu cabaran
  • b. membesar dan belajar tentang hidup serta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielak
7 tahun selepas itu...
Apa yang terjadi apabila doktor dipaksa berkahwin dengan jurutera,
yang bukan pilihan hatinya?
Apa yang terjadi kalau sang kepala batu dan sang keras kepala itu harus tinggal sebumbung?
Cerita 'cinta' antara Addin dan Benz, tidak semudah A + B = Aman Bahagia.
Ini kerana sejarah mereka bermula lebih awal dari itu.
Mereka pernah saling membenci, saling mendendam dan saling membisu sejak zaman sekolah...
Siapa aku pada dia? A pal? A room-mate? A brother? Never a husband? ~ Benz
Rooftop Rant
There're times when strangers are like family, and family are like strangers.
lontarkan
...kalau tidak ia meracun
kongsikan
...walau hanya pada awan-awan

Mereka berbicara di atas bumbung
Episod hidup memang berbeza, tapi cerita mereka masih selari!

Allah takkan bebankan hamba-Nya dengan apa yang dia tak mampu!

Hidup tak selalunya lawa
tak selalunya ada pelangi
Kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya tetap ada
kadang-kadang... bilamana 'malapetaka' tu datang,
terasa macam kena gelek ke bumi dek ahli sumo
rasa macam dah tak mampu bangkit
rasa macam dah tak mampu hela nafas

dengarkan HLOVATE berbicara:
tentang hikayat Rooftop Rant dari puncak Wisma Topaz ini...
tentang Trisy dan Jade...

tentang bukit yang sayup di depan
tentang angin yang membawa salam di belakang
tentang lang sewah yang berlegar melayah di atas
tentang deretan kenderaan yang bersesak-sesak di bawah

dan mereka terus bercerita..
sesudah berani meruntuhkan tembok hati dan dinding rasa

mampukah dibeli tangga-tangga untuk mencapai cita-cita?

"...ini cerita sebuah bicara
bicara bumbung namanya..."
Life breaks us all, but in the end,
we are stronger in the broken places bak kata Hemingway.