Sunday, September 6, 2009

~ Sangat Risau ~

UPSR & SPM
adeiii, tahun ni kedua2 adik ku yang tersayang akan menghadapi ujian besar... aku pulak yang rasa nerves.. huhuhu...

Siti Nur Adleena bt. Noradzmi.
UPSR (8-10 Sept 2009)


ni adik aku yang last.. banyak main game jer.. tak tau la camne dengan exam die ni kang.. tapi ape2 pun aku percaya kat die.. die ni budak pandai, cume malas sikit jer.. aku harap die leyh dapat straight A untuk UPSR dengan SPRA nih.. insyaALLAH..


p/s untuk ALIN:

1. buat elok2 time exam nanti, bagi dapat A untuk sume subject tau..

2. jangan lupe bace doa sebelum jawab..

3. bace soalan tu betul2 dan fahamkan ape yang soalan tu nak..

4. kalau terlupa time nak jawab tu, ingat la muka akak ko yang cun nih k... ahaks..(x membantu langsung) =p



Siti Nur Shuhada bt. Noradzmi

SPM

ni pulak adik bawah aku.. die takde la banyak sangat main.. rajin juga study.. sangat aktif dekat sekolah, kalau boleh sume jawatan die nak pegang..(lebih kurang GP la jg..) hehehe.. =p sangat bagus, tapi fokus kat pelajaran juga k.. tahun ni ko nak SPM dah.. aku agak risau juga kat die nih, sebab subjek yang die amik nih agak tough juga walaupun bukan aliran sains.. lagi2 subject account tu, ko wat la betul2 nanti.. jangan careless sangat time menjawab tu..

p/s untuk ADA:
1. same juga, bagi dapat A untuk sume subject tau.. walaupun susah, kena usahakan juga bagi dapat..
2. bace doa sebelum menjawab tu.. kalau boleh, wat solat hajat malam2 sebelum exam tu..
3. minta maaf kat ibu ayah, cikgu2, kawan2, minta doa kan..
4. ade masa lagi ni, usaha lebih lagi..review past year question.. wat la berapa banyak pun soalan2 tu, nanti ko tak terkejut sangat bila dapat kertas soalan tu..
5. macam biasa, kalau terlupa nak jawab ape, ko ingat jer muka akak ko yang cun nih k.. lalalala...~~

korang jangan main2 tau.. kalau dapat straight A, nanti akak belanja something.. aku serius nih.. =)
aku pulak yang nerves lebih2 nih apesal ntah.. huhu.. korang kalau ade adik yang exam tahun nih pun mesti rasa macam aku jugak kan? biasa la tu kan, akak yang perihatin memang macam nih... kui3... =p

ape2 pun, gud luck untuk adik2ku sekalian.. akak mu disini sentiasa mendoakan kejayaan korang..(baik kan aku nih?) ahaks.. chaiyok2!!

2 comments:

wirajiwa said...

semoga kalian akan memperoleh kejayaan di dunia dan di akhirat

nur ashikin said...

insyaALLAH, amiiinn... =)