Friday, August 7, 2009

~J.U.J.U.R.~

wokeyh entry kali nih aku nk cerita tentang keJUJURan pulak ae... =)

for me, dalam setiap relationship kejujuran sangat lah penting... it's mean kita x boleh menipu or putar belit sesuatu perkara dgn family atau kawan atau pasangan dan termasuk lah org2 yg rapat dgn kita...(yg xrapat tu boleh je...ahaks). tp zaman ni rasanye dah xramai insan2 yg JUJUR.. susah dh nk jumpa org2 camni...zaman yg penuh dgn tipu muslihat..



hmmm paling aku tak suka orang yg suka m'bangga diri die tu kaya la, pkai brg branded la, itu la, ini la (senang cite aku sangat tidak suka pada orang yang tidak JUJUR)..padahal die tu biasa2 je.. tu pn t'masuk di dalam ketidak JUJURan pada diri sendiri ok.. walaupun ada org kata, memberitahu sesuatu yg benar itu lagi susah dr memberitahu cerita yg direka2 ataupun berbohong... tak ade faedah pun menipu nih, jd hentikan lah ia sebelum anda dihentikan... huhu.. =p



so ape2 pun just be YOURSELF, sentiasa lah b'syukur dgn apa yang kte ada.. orite?

3 comments:

Faizal Nizam said...

salam.. owh student uitm Shah Alam yer?

Faizal Nizam said...

"Everybody makes mistakes; that's why they put erasers on pencils..." very nice wording to bear in mind :)

nur ashikin said...

wa'alaikumussalam...
ye sy... tp skrg dh pndh ke puncak alam.. =)
erm thanks 4 ur comments.. =)